Sofias Änglar 2019 (Hösten)

Tredje gången gillt brukar man säga, och inte backar vi när vi återigen fick frågan att hjälpa en familj i behov av Änglahjälp.

Denna gång var vi i Vibble ca 1 mil söder om Visby med 3 målare från firman, Anders, Frida & Andreas.
Vi hade ett sovrum, ett kök och en stor del av källaren som skulle byggas upp på nytt och göras fint på kortast möjliga tid.

I sovrummet flyttades en vägg och en dörröppning. Lite tapetrivning och underarbete blev det, för att sedan måla tak och lister vita. Väggen fick en mörkt härlig grön. Tre fönster, en altandörr och ett element passade vi också på att måla för att lyfta rummet lite till.

I köket målades tak, element och lister vita samt väggen beige. Med tejp och fog skapade vi också snygga övergångar mellan köksskåp och vägg.

I källaren var det stora projektet med en helt ny mer öppen rums lösning.
En liten toalett med intilliggande hall och en rörig tvättstuga skulle bli ett öppet härligt badrum med dusch och tvätthörna. Precis vad familjen önskat sig och kände behov av.
Lagning av väggar och snygga övergångar mot plastmattan skapades för att därefter målas i en grön nyans.
Taket bredspacklades bland alla rör för att få bort en väldigt ojämn yta. Taket målades sedan tillsammans med alla rör vita och fina. Elementet fick även lite kärlekt här och några hyllor målades in i väggfärgen. Fogning och snygga övergångar skapades även här mot bänkskivor,mm. Bänkar byggde snickarna så fint och målade då vår tid inte räckte till.

Vi hoppas att vi gjort stor skillnad för familjen i deras jobbiga stund, och att detta kan ge dom energi och tid för varandra och skapa minnen.

Men vi hade aldrig kunnat genomföra detta själva, tillsammans med ett härligt gäng hantverkare gjorde vi detta under ett antal timmar och sena kvällar.

Tack Palms Hus & Hem, Tollemarks Bygg, Kenova, Gotlands Energibyrå, Ocab, JR Bygg, mfl.

Vi är Stolta Räddande Änglar !🖤🖤🖤

Se hela avsnittet här – Säsong 14 avsnitt 7.   https://www.dplay.se/program/sofias-anglar